Hlavní navigace

nVidia + Valve = Portal zdarma

10. 1. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Valve v čerstvé zprávě zcela obrací, už od této společnosti neslyšíme, že její hry jsou nejlepší na ATI Radeon, ale že se rozhodla přinést benefit majitelům nejrozšířenějších GPU - Nvidia GeForce. Zda jedna z mála bašt a opěrných bodů programu ATI Get in The Game padla definitivně, či zda bude souběžně s novou spoluprací navázanou s Nvidií pokračovat, to ve zprávě jasně řečeno nebylo.

Každopádně Valve ode dneška kamarádí s Nvidií a prvním plodem svazku má být uvolnění mnoha periodiky oceněné (a někde dokonce vyhlášené jako Hra roku 2007) a revoluční hry Portal. Portal však nedostanete celý jako třeba v Black či Orange Boxu (společně s HL2: Episode 2 a Team Fortress 2), nýbrž nějakou část. Jakou přesně, to není z názvu Portal: First Slice, ale doufám, že alespoň takovou, aby stálo psaní téhle aktuality a stahování za to.

Doug Lombardi z Valve k tomu řekl zhruba toto: "Nejvíce hráčů, i já sám, hraje na kartách Nvidia." A dál pokračoval spíše PR řečmi o tradicích, možnostech spolupráce a světlé budoucnosti. Jak se říká, kam vítr, tam plášť.

Příští rok by měla Nvidia s Valve spolupracovat na vylepšování Counter-Strike a Team Fortress 2 a také nových 3D grafických technikách.

Podstatné ale je, že na počítači s GeForce jen navštívíte stránku www.steampowered.com/nvidia/, projdete testem a hru (či část hry) si stáhnete.

Zdroj: Steampowered

Autor článku