Hlavní navigace

NZXT vás pořádně zchladí

22. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na trh se dostane nová miditower skříň společnosti NZXT. Novinka dostala název Tempest a zařadí se po bok luxusních sourozenců Adamas, Alpha a dalších. Na první pohled vypadá velmi chladně, ale tuto strohost mnozí ocení více než několikabarevné bedýnky se spoustou kudrlinek.

Tempest už v základu zařídí pořádný průvan, o který se postará 6 ventilátorů. Polovina z nich je navíc modře podsvícena, komáři tak v letní noci dostanou elegantní vábničku.

Pozice Ventilátor
Vepředu 2 x 120mm Blue LED
Vzadu 1 x 120mm
Boční strana 1 x 120mm Blue LED
Vrchní strana 2 x 140mm

Skříň vypadá bytelně, šasi je vyrobeno z oceli a u NZXT jsme už zvyklí, že se bočnice neprohýbají. Takřka vše je zpracovano do nejmenších detailů. Trochu zamrzí obyčejné mřížky chránící ventilátory, které budou jistě způsobovat aerodynamický hluk. Čelní stěna je perforovaná, vevnitř se nacházejí protiprachové filtry, které ale při takovém průchodu vzduchu budete muset často čistit. Z čeho ale mám radost je vrchní strana, na níž se nachází power / reset tlačítka, audio konektory, dva USB a také eSATA konektor. Nemusíte se tak ohýbat až na zem, jako u jiných výrobců, kteří u svých modelů na takové detaily nemyslí.

Vnitřek je prostorný, zdroj se umísťuje vespod. Nebude se zbytečně zahřívat průhodem vzduchu z jiných komponent. Košíky na pevné disky jsou odjímatelné, neměly by překážet dlouhým grafickým kartám. Vzdálenost mezi panelem uchycujícím základní desku a bočnicí je dostatečně veliká pro vedení všemožných kabelů. O pořádek se tedy nemusíme obávat. Bočnice je opatřena plexisklem, snad bude i verze s klasickou plechovou bočnicí, ne každý má průhledy rád.

NZXT Tempest bude dostupný v dubnu 2008 za cenu 99 USD

MODEL Tempest SERIES
CASE TYPE MID TOWER Steel
FRONT PANEL MATERIAL PLASTIC
DIMENSIONS (W x H x D) 211.5 X 521.5 X 562 mm
DRIVE BAYS 9 DRIVE BAYS
3 EXTERNAL 5.25" DRIVE BAYS ( up to six 5.25" )
1 3.5" External bracket
8 INTERNAL 3.5" DRIVE BAYS
Screwless Rail Design
MATERIAL(S) Steel Construction
EXPANSION SLOTS 7
POWER SUPPLY 500 WATT PS2 ATX 12V 2.0 ( OPTIONAL )
WEIGHT 11.2 KGS (W/O Power)
MOTHERBOARD SUPPORT MOTHERBOARDS: E-ATX ATX, MICRO-ATX, BABY AT

Kompletní galerii fotek naleznete na webu výrobce zde.

O skříni NZXT už jsme psali i na ExtraHardware.
NZXT Adamas: skříň či hliníkový tank

Zdroj: NZXT

MMF24

 

Autor článku