Hlavní navigace

O tisícovku levnější počítače s Windows 8.1 s Bingem od AT Computers přichází

2. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Sleva by se měla pohybovat kolem 1000 Kč oproti podobným sestavám od jiných výrobců.

Původní článek:

Překvapivě rychle se edice Windows 8.1 s Bingem dostala do rukou výrobců. Zatímco předplatné operačního systému pro spotřebitele se konat nebude, levnější varianta operačního systému se podepíše na zlevnění počítačových sestav. Specifika edice Windows s vyhledávačem Bing jsme rozebírali před pár dny.

Tip: Microsoft oznámil novou edici Windows s Bingem. Počítače díky ní zlevní

AT Computers stihlo jako první oznámit nové levnější počítačové sestavy s uvedeným operačním systémem. Firma naznačuje, že ty jsou nejlepší pro menší firmy, školy nebo domácí uživatele. Za úspory bude ale ve výsledku rád úplně každý.

„Je to skutečná revoluce v prodeji PC. Takto výhodné podmínky pro zakoupení nového PC tady ještě nebyly, můžou přesvědčit mnohé zákazníky, kteří doteď váhali s výměnou starého PC například s operačním systémem Windows XP. Jsme velice rádi, že jsme první, kdo je našim partnerům a zákazníkům přináší,“ komentoval uvedení nových PC na trh Martin Wanke, marketingový ředitel AT Computers.

 

Jako příklad AT Computers uvádí stroj s procesorem Pentium G3420, 4 GB operační paměti DDR3 a 1TB pevným diskem. Koncová cena 7 250 Kč je na solidní kancelářský stroj dobrá. Pakliže patříte spíše k zastáncům AMD, pořídíte si možná raději počítač s procesorem Athlon X4 5350, 4 GB operační paměti a 500GB úložištěm. Nachystejte si 6 790 Kč.

MMF24

O kolik levnější takové sestavy skutečně jsou, si budeme muset ověřit, až budou v cenících srovnatelné produkty. Microsoft totiž neprozradil, o kolik levněji hodlá Windows s přednastaveným Bingem výrobcům nabízet.

Zdroj: Tisková zpráva