Hlavní navigace

O2 dává nový život pevným telefonním linkám. Uvádí neomezený tarif za 499 Kč

28. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pevná telefonní linka prý ještě podle O2 není mrtvá a využívá ji řada starších osob, protože pro ně znamená –citujeme slova operátora – „bezpečnost a neustálou dosažitelnost“. Proto O2 překope dosud platné tarify a od prvního září nabídne nové.

Nový tarify pevné telefonní linky 

Tím nejvyšším bude Volání bez zábran za 499/749 Kč měsíčně. Nižší cenu zaplatíte, pokud už od O2 máte i xDSL internet. Druhý tarif za 249/549 Kč nabídne jen neomezené volání do pevné a mobilní sítě O2, jinam to bude za 1,22 Kč za minutu. Základní tarif za 149/479 Kč má 50 volných minut do všech sítí a pak hovory účtuje taxou 2 Kč za minutu. Nutno podotknout, že tento tarif je v nabídce operátora už nyní, a to výrazně levněji: za 99/430 Kč měsíčně. Při úvazku na dva roky dostanete zdarma bezdrátový telefon Siemens Gigaset C610.

Siemens C610
Siemens C610

Pro všechny tarify platí, že volání do 26 zahraničních zemí v zóně 1* je za 2,99 Kč a nejvyšší tarif Volání bez zábran rovnou obsahuje 600 volných minut na mobilní i pevné zahraniční linky.

*Země s výhodným voláním: Austrálie, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie a Vatikán, Izrael, Kanada, Kypr, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Spojené státy americké, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie.

 

MMF24

Komentář

Osobně se asi nedokážu převtělit do mysli onoho staršího uživatele, na kterého O2 cílí. Na 500 Kč měsíčně začínají neomezené mobilní tarify a k tomu lze koupit seniorský telefon za pár stovek. Pokud už je v domácnosti internet, tak je výhodnější koupit IP telefon a některý z VoIP tarifů. Třeba Fayn nabízí neomezené volání do všech sítí jen za 299 Kč. Ne, pevná telefonní linka je předražený relikt minulosti, který ani s novými cenami nedává smysl.

Zdroj: O2