Hlavní navigace

O2 Sport posiluje. ČT přebere část hokeje a bude vysílat i ženský tenis

12. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

O2 do nové techniky investovalo přes 100 milionů korun, koupilo mj. nový přenosový vůz, který najednou obslouží až 14 kamer včetně dvou vysokorychlostních. Chce jej využívat pro přímé přenosy ze sportovních akcí v Česku, pronajímat jej bude i do zahraničí, například Polska.

Posilovat chce nejen kapacitu, ale také obsah. Pro kanál O2 Sport operátor získal práva na všechny turnaje ženského tenisového okruhu WTA od začátku roku 2017 do konce 2019. Celkově odvysílá 54 turnajů, přes 3000 hodin živých přenosů a WTA magazín.

O2 bude vysílat ženský tenis a vybrané zápasy hokejové extraligy
O2 bude vysílat ženský tenis a vybrané zápasy hokejové extraligy

Od sezóny 2018/2019 pak sportovní fanoušky čeká tříštění hokejové extraligy. Od roku 1956 je vysílala vyřejnoprávní televize, ale od přespříští sezóny budou mít domácí zápasy Sparty a Liberce exkluzivně O2 Sport. O2 navíc jedná také s Třincem. Není vyloučeno, že do té doby České televizi vyfoukne i jiné zápasy.

Našim divákům přineseme ještě silnější zážitek ze sledování hokeje. Kromě výběru z více kamer budeme schopni vysílat také souběžně hrané zápasy. Divák si tak vybere právě ten zápas, který ho zajímá,“ vysvětluje David Duroň, ředitel O2 TV.

 

CS24

Firma také zvažuje, že nabídne hned tři nové stanice. Jedna by byla věnována fotbalu, druhá hokeji a třetí tenisu. Původní O2 Sport by mohla zůstat ostatním disciplínám. Aktuálně O2 vysílá ještě basketbal, WRC, plavání, atletiku a bojové sporty.

Zdroj: O2 (1, 2, 3)