Hlavní navigace

OCZ končí s levnými pamětmi

26. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejlevnější série paměťových modulů OCZ to zjevně mají spočítané. OCZ Technology Group včera oznámila, že se do budoucna chce více zaměřovat na solid state disky, na kterých má větší marže. Ve výrobním programu zůstanou také dražší řady pamětí. Celé pozadí za tímto rozhodnutím vysvětluje generální ředitel Ryan Petersen:

Segment levných operačních pamětí vlastně nepřinášel společnosti žádný zisk. Vzhledem k trajektorii růstu prodejů SSD – již dnes představují 50 % našeho obratu – a k tomu, že ve všech cenových třídách máme bezkonkurenční výkon, zkrátka nedávalo smysl prodávat řadu Value RAM s tříprocentní marží.

OCZ momentálně rozděluje své paměťové moduly do čtyř kategorií: Enthusiasts, Gaming, Special Edition a Value. Nenechte se ale zmást, do posledního segmentu přitom patří kromě úplně nejobyčejnějších Value Series také řady Obsidian a Gold.Za rok 2009 sice Value představovaly pro společnost kolem dvou třetin prodejů. Co je to však platné s téměř nulovými maržemi, když má OCZ daleko zajímavější příležitosti? Zrovna před dvěma dny firma oznámila, že se stala oficiálním dodavatelem SSD „enterprise“ třídy pro superpočítače a servery Silicon Graphics International (SGI).

O budoucnosti výroby paměťových modulů u OCZ se dále rozpovídal ředitel marketingu Alex Mei.

CS24

Ještě jsme nestanovili, které konkrétní série pamětí půjdou pryč. Budeme ale klást důraz nejen na udržování, ale také rozšiřování naší high-endové nabídky. To je oblast, ve které jsme tradičně silní a zákazníci tedy mohou očekávat nové luxusní produkty, zatímco levnější modelové řady budeme utlumovat. Přesné obrysy, co zařízneme a co ne, to bude postupný proces optimalizace naší nabídky.


Zdroj: X-bit labs

Autor článku