Hlavní navigace

OCZ: Myši v černém

25. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

OCZ rozšiřuje svou nabídku periferií o dvě kvalitní laserové myši, které překvapí zejména svými možnostmi nastavování citlivosti nebo i hmotnosti myši.

Obě myši mají senzor s dvěma lasery, což napomáhá k dosažení vyšší přesnosti.

Napřed menší z obou: OCZ Eclipse působí na první pohled vcelku obyčejně. Kvalitně obyčejně, celá myš je pokryta protiskluzovým gumovým materiálem, žádný matný plast.

OCZ EclipseOCZ Eclipse

Myš má dvousměrné kolečko a pět tlačítek. Nepočítám do toho speciální tlačítko pro okamžitou změnu DPI. Citlivost senzoru myši je takto možné přepínat i během hry, a to od velmi nízkých 100 DPI do 2400 DPI. Senzor dále stíhá snímat rychlostí až 60 palců (152 cm) za sekundu. Ty půlkroužky pod kolečkem jsou LED diody, které indikují právě nastavenou citlivost myši.

OCZ Eclipse - závaží

Hlavní chloubou OCZ Eclipse je nastavování hmotnosti myši vkládáním závaží pod odnímatelný kryt. Tuto možnost nabízí například Creative Fatal1ty 1010, ovšem v poněkud jiném a řekl bych že méně vhodném podání.

OCZ Behemoth je, jak již název napovídá, tou větší a „silnější“ myší. Opět máme co dělat s pogumovaným povrchem, tentokrát se i nápadněji projevuje snaha o perfektní ergonomii myši.

OCZ BehemothOCZ Behemoth

Počet a funkce tlačítek jsou stejné jako u Eclipse - pět klikacích tlačítek, jedno dvousměrné kolečko, a tlačítko pro změnu citlivosti myši. Tu lze nyní měnit od 100 DPI až do velmi vysokých 3200 DPI, což je dosti nevídaný rozsah. Rychlost snímání povrchu je také opět 152 cm/s. U Behemothu již žádná závaží nejsou, budete se muset spokojit s jednou možnou hmotností.

Co se týče společných znaků myší – obě mají interní paměť, kam se ukládají funkce a nastavení, není tedy potřeba instalovat žádný software, vše je uloženo v myši samotné.

Obě myši jsou pochopitelně drátové a zapojíte je do USB zdířky.

MMF24

Cena není známá, nicméně OCZ při uvedení myší hlásala, že se pokusí nabourat trh highendových myší s agresivními cenami, proto bych nečekal žádné velké přestřely. Prodávat se začnou co nevidět. Záruka je dva roky.

Zdroj: techPowerUp! News

Autor článku