Hlavní navigace

OCZ stvořilo eSATA flash disk

6. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pomalost dnešních flash disků je bolest, která sužuje v podstatě všechny „flešky” na trhu. USB 2.0 již dnes zkrátka nedostačuje mnohagigabajtovým zařízením a přenášení jakéhokoli většího objemu dat (resp. jeho kopírování do zařízení) trvá neúměrně dlouho.

Společnost OCZ věří, že jí trn z paty vytrhne právě rozhraní eSATA, jež disponuje vskutku pohádkovou propustností. Navzdory propojení realizovaného pomocí USB 2.0 (s propustností 480 Mbit/s) má eSATA rovné 3 Gb/s, což mu zaručuje dostatečnou propustnost pro takřka vše (až na výkonné SSD disky, kterým by více slušelo rozhraní SATA 6 Gb/s). Dalším plusem eSATA je skutečnost, že procesor je zatěžován méně, než při použití USB.

OCZ Throttle

Uvedený model Throttle má rychlost čtení při eSATA připojení rovnu hodnotě 90 MB/s, čímž brutálně překonává současné USB flash disky, které mají přinejlepším 30 MB/s. Zápis je již standardní, i když i tak nadprůměrný, a to 30 MB/s. Papírové specifikace jsou jedna věc, realita druhá, proto berte tyto údaje s velkou rezervou a raději počkejte na testy.

MMF24

Cena ani datum uvedení tohoto produktu nebyly oznámeny, víme akorát, že OCZ Throttle bude nabízen v kapacitách 8 GB, 16 GB a 32 GB. Za zmínku stojí také alternativní mini-USB konektor, který využijete v případě nedostupnosti eSATA výstupu (což bude asi častá situace).

Zdroj: Fudzilla

Autor článku