Hlavní navigace

Od října budete moci aplikace z Windows Store instalovat až na 81 zařízení

30. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikace, které vlastníte, v tuto chvíli nesmíte instalovat na více než pět zařízení současně. Windows 8 se příliš neliší od jiných ekosystémů. Licence na použití je obvykle omezená. Pět zařízení zní jako celkem fér nabídka. Ostatně, provozujete více než pět počítačů či tabletů? Kdybyste náhodou odpověděli kladně, budete mít radost z toho, že původně nastavený limit se závratně zdvihne.

Jak uživatelé Windows 8, tak Windows 8.1 budou moci instalovat aplikace až na 81 zařízení. Toto číslo vypadá jako překlep či pokus o vtip. Microsoft to ale myslí vážně. Jedenaosmdesát je v podstatě nesmyslná hodnota, kterou nikdo nevyužije. Zdá se, že si ji Microsoft vybral pouze z jednoho zjevného důvodu. Ale co, teď už si prostě nemusíme hlídat, kolik počítačů používáme.

 

Nový strop bude platný od 9. října. Microsoft ke změně donutila zpětná odezva od uživatelů. Jak se na to budou tvářit vývojáři? Uvidíme, ale Redmondští říkají, že tímto způsobem jejich aplikace uvidí více lidí. Pokud v nich blikají reklamní pruhy, vývojáři více vydělají. Souhlasíte s tímto tvrzením?

Od října půjde instalovat aplikace až na 81 zařízení
Od října půjde instalovat aplikace až na 81 zařízení

Zdroj: Windows App Builder Blog via The Verge