Hlavní navigace

Odvážná předpověď: v lednu ve Windows Store napočítáme 100 000 aplikací

9. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Víte, kolik programů se aktuálně nachází v katalogu Windows Store? Před pár dny jsme provedli vlastní měření a vyšlo nám, že celkově je v Česku dostupných zhruba 2 000 kusů, celkový počet se momentálně třem tisícům. Pořád tedy platí, že podstatnou část z nich si v Česku neužijeme. O tom se teď ale bavit nebudeme. Zajímavý názor v rozhovoru pro mediální portál Beet.TV z úst vypustil Keith Lorizio, viceprezident oddělení pro prodej a marketing v Microsoftu.

Tip: Kuriozita: aplikace pro Metro nelze stáhnout v prohlížečích Chrome a Opera

Prozradil, že očekává, že Windows 8 získají 400 milionů uživatelů do příštího července. Dodal, že Microsoft investuje velké částky do vývoje aplikací pro nový systém. Mj. díky této podpoře by se v katalogu podle něj mělo objevit 100 000 aplikací během pouhých devadesáti dnů. Lze takového numera do ledna dosáhnout? Vývojáře mají lákat také zajímavé možnosti v oblasti reklamy, které jim slibují jistě zajímavé výdělky. Oba názory podmiňuje jeden fakt. Windows 8 musí být úspěšná.

 

Nestačí, aby se prodávala celkem slušně na osobních počítačích, Osmičky musí pořádně nakopnou rovněž trhy s tablety a jinými mobilními zařízeními. A uživatelé stávajících Windows na běžných počítačích by měli začít hromadně upgradovat. Pomůže jim v tom nižší zaváděcí cena operačního systému. Microsoft vyjádření viceprezidenta komentuje pouze tak, že sám podobné predikce ohledně Windows 8 – s přihlédnutím k vnitřním pravidlům – před vydáním produktu dělat nebude.

Je pravda, že pokud se budou Osmičky prodávat dobře, možná podobného výkonu komunita vývojářů dosáhne. Potenciálně se jedná o obrovský ekosystém, takže si nejspíš málokdo nechá ujít šanci se zde přiživit.

MMF24

Zdroj: Beet.TV via Neowin