Hlavní navigace

Office Online se blíží. Budou součástí vlny aktualizací spolu s Office 16?

12. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už od ledna se spekuluje o tom, že Microsoft své Office Web Apps přejmenuje na Offfice Online. Nejedná se o čirý výmysl, protože jsme již viděli pár důkazů, že se k přejmenování opravdu schyluje. Webové kancelářské aplikace se před několika týdny proměnily, takže vzhledově ladí s dalšími weby od Microsoftu. Nové jméno nebude tak krkolomné a dá jasně na vědomí, o co jde. Situace se pro uživatele zpřehlední.

Tip: Webová verze OneNote mění tvář, zatímco čekáme na Office Online

Že se ke změně názvu opravdu schyluje, naznačila také webová stránka, kde Redmondští srovnávali jednotlivé varianty předplatného, přičemž do srovnání zahrnuly také bezplatný balík Office Online. Stránka už v současnosti nefunguje, naštěstí se aspoň dochovaly snímky obrazovky. Microsoft se lepší propagací pokusí zdůraznit, že taková bezplatná varianta existuje.

 

Ne každý ví, že se ke SkyDrive přilepily jakési ořezané verze kancelářských aplikací, které přitom zná každý uživatel desktopu. Office Online se proto bude vyjímat i na webu Office.com, kde o něm budou Redmondští hovořit jak o samostatném produktu. Integrace s OneDrive se tím pádem stane „pouze“ jednou z funkcí a výhod balíku.

Část nyní již nefunkční adresy nese O16. Bude tedy přejmenování součástí další vlny aktualizací, která zahrne i nová Office pro Windows? Desktopový balík s letopočtem 2013 nesl kódové označení Office 15. Nástupce by měl být konečně dostupný v dotykové formě pro Metro. Už dříve se spekulovalo, že tato vlna neudeří až za další tři roky od vydání Office 2013, ale dříve. Ostatně, Microsoft Office pro Metro potřebuje jako sůl.

CS24

Nyní již nedostupné porovnání produktů na webu
Nyní již nedostupné porovnání produktů na webu | Foto: WinBeta

Zdroj: ZDNet