Hlavní navigace

Office pro iPad byla stažena 27 milionkrát. Kolik lidí si ale kancelář předplatilo?

15. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na konci března Microsoft uvedl po několika odkladech a dlouhém váhání svůj kancelářský balík pro iPad. Setkal se s velice pozitivními ohlasy. Když si firma nechávala Office tak dlouho pro sebe, vydala produkt natolik odladěný, že tím vytřela zrak nejednomu uživateli. V pondělí na konferenci TechEd zástupkyně Microsoftu prozradila, že počet stažení aplikací již překročil metu 27 milionů.

Úvaha: Microsoft konečně prozřel. Office pro iPad nicméně měla přijít dříve

Na začátku dubna to bylo 12 milionů. Melissa Webster, analytička z IDC, pro Computerworld potvrdila, že na bujaré oslavy je přeci jenom trochu brzo. Za Office pro iPad totiž nic neplatíte, pokud nechcete dokumenty upravovat. Otázkou tedy zůstává, kolik lidí kancelář přilákala k nákupu předplatného. A na tu nám Microsoft v tuto chvíli neodpoví. Apple dosud prodal přes 210 milionů iPadů.

 

CS24

Ne každý z nich ale obsahuje nejčerstvější iOS 7, který Office vyžaduje. Potenciální uživatelská základní kancelářského balíku je tak v tomto případě kolem 180 milionů tabletů. Vzhledem k tomu, že si každý uživatel může stáhnout jednu aplikaci, může penetrace činit 5–15 %. Což je zhruba 9–27 milionů iPadů vybavených Office. Počkejme si na nadcházející měsíce, jestli popularita aplikací neuvadne.

via Computerworld