Hlavní navigace

Ondřej Čada nabízí nejférovější přístup, jak prodávat e-knihy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na originální způsob, jak šířit a prodávat elektronické knihy, přišel Ondřej Čada se svým titulem Ecce hommo armatus (Hle, člověk ozbrojený). Knihu můžete koupit tradičně v tištěné podobě, případně si bezplatně stáhnout verzi v PDF. Stahování a opětovné šíření je totiž svobodné, platí se až za zážitek – čtení.

Pokud máte tištěnou verzi, PDF dostanete bez omezení. Pokud chcete pouze elektronickou verzi, můžete autorovi zaplatit 300 Kč, případně tuto částku věnovat na charitativní účely mimo organizace vedené státem či aktivními politiky. A když náhodou 300 Kč nemáte, tak si můžete klidně číst a zaplatíte, až se dostanete do lepší finanční situace.

Ecce homo armatus

Další moudrá slova si dovolím přímo citovat:

  • Šířit elektronickou podobu knihy můžete zcela volně a bez jakýchkoli omezení: čím více lidí si ji pročte a nad jejím obsahem se zamyslí, tím lépe!
  • Snad jen pro úplnost to, co je beztak každému zřejmé: rozhodnete-li se snad tuto knihu hanebně ukrást – tedy ponechat si ji, aniž byste vydali celkem zanedbatelnou částku podle některého z výše uvedených bodů – nebude Vás stíhat ani policie, ani OSA, ani žádná podobná pochybná organizace. Vlastní svědomí Vám ale nedá klidná spát.

Knihu můžete stahovat ve dvou verzích: v plné kvalitě (100 MB) a očesané černobílé verzi (10 MB). Oba soubory jsou bohužel pouze v PDF, takže autor si nechal plnou kontrolu nad sazbou, jenže v běžných čtečkách (Kindle apod.) jsou takové soubory těžko použitelné, neboť se počítá s formátem A4 a ještě jsou stránky s hodně širokými okraji. A převádět PDF do použitelných e-reader friendly formátů je docela utrpení, zvlášť u titulu se 160 stranami.

MMF24

Všechny podstatné informace o knize a jejím autorovi najdete na ocs.cz/EHA.

Via +Jiří Čermák