Hlavní navigace

OneDrive dává zelenou sdílení složek s konkrétními lidmi. Usnadní tím spolupráci

10. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft už zvolil název pro své cloudové úložiště. SkyDrive jsme měli rádi, ale OneDrive představuje velice dobrou volbu, která opět naznačuje novou strategii firmy. Jeden Microsoft, jedno úložiště. Provozovatel webu One.com hned začal zkoumat, zda by na redmondských nevysoudil pár milionů, ale Microsoft se mezitím vyjádřil tak, že právní oddělení dostatečně dlouho zkoumalo, zda nový název nebude po světě porušovat ochranné známky.

Složky lze sdílet s konkrétními uživateli
Složky lze sdílet s konkrétními uživateli

Teď k nejčerstvější novince. Portál LiveSide.net zveřejnil obrázky webové verze SkyDrive, která se již přejmenovala na OneDrive. Veřejná premiéra neodhaluje mnoho zásadních úprav. Web nepřekvapivě vypadá tak, jako nyní SkyDrive. Jediná větší novinka je o to důležitější. Redmondští nás nechají přidávat spoluvlastníky ke složkám. Sdílené složky se pak vyskytují v přehledu vašich složek, přičemž je označuje příslušný popisek.

 

Na jednom z obrázků můžete vidět dialog pro úpravu možností sdílení. Dříve jsme mohli pouze sdílet odkazy, takže jste si složku bez daného odkazu nezobrazili. A už vůbec se nesynchronizovala na počítačích pomocí klienta SkyDrive, což byl v případě potřeby spolupráce kámen úrazu. Sdílení složek bude zřejmě dostupné v okamžik, kdy Microsoft uvolní OneDrive pro všechny. Bude to brzy, konkrétní datum ale bohužel neznáme.

MMF24

Sdílenou složku uvidíte v přehleduDialog pro sdílení uložených dat
Sdílenou složku uvidíte v přehledu | Dialog pro sdílení uložených dat

Zdroj a obrázky: LiveSide.net