Hlavní navigace

Opera 11.60 vystrkuje růžky. Stahujte první sestavení

7. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jde o docela nezvyklý krok, vždyť nám Opera po nějakou dobu servíruje testovací sestavení dvanácté řady. V podobných situacích se obvykle stávající generace prohlížeče udržuje občasnými opravami. Buď jak buď, Operu 11.52 ještě před dvanáctkou nahradí Opera 11.60. Fragmentace vývojářského úsilí padá na hlavu Norům, nikoliv nám.

S kódovým označením tuňák přijdou řada vylepšení vykreslovacího jádra. To znamená nový HTML5 parser a podporu dalších webových standardů. Nová verze JavaScriptového jádra vylepšuje správu paměti u komplexních webových aplikací. Z nekokončené dvanácté řady prohlížeče převezme Opera adresní řádek, který našeptává výsledky vyhledávání a obsahuje nabídku pro snadné přidávání a odebírání záložek.

V tuhle chvíli se situace může zdát ještě podivnější. Opera 11.60 přebírá některé prvky a funkce z dvanácté generace. Vývojáři tím nenápadně dávají najevo, že vyladit hardwarovou akceleraci je značně komplikované a celý proces bude patrně trvat déle, než by si všichni přáli. Aby nám zkrátili čekání, rozhodli se nečekat na odladění hardwarové akcelerace a pár novinek nám naservírují již brzy.

Jak brzy, nevíme, ale první ukázkové sestavení můžete mít doma ještě dnes. V Opeře 12 se tešme na hardwarovou akceleraci a nové motivy vzhledu.

Zdroj: Opera Desktop Team