Hlavní navigace

Opera 48 developer přidává snímání webů. Nezvládne ale vyfotit celou stránku

24. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

V rámci nekonečného vývojového cyklu se momentálně na úrovni raných testovacích sestavení nachází Opera 48. Ta doteď nebyla ničím zajímavá, konečně jsme se však dočkali přídavku, jenž strojí za zmínku – snad až na rozšiřování schopností kontextového konvertoru. Začínal se měnami, nově např. zvládne převést čas do vašeho časového pásma.

Sestavení 48.0.2664.0 přidává možnost fotit weby. Ukládání snímků ale prozatím považuji spíše za zklamání. Funkce je dostupná v postranním panelu. Klepnutím zpřístupníte režim snímání, kdy standardně dostanete možnost vybrat určitou oblast. Pokud vám nevyhovuje, můžete klepnout na tlačítko Capture Full Site.

MMF24

Vyfoťte výřez, nebo celou viditelnou část stránky Vyfoťte výřez, nebo celou viditelnou část stránky

To ale mate. Očekával bych, že se vyfotí celá stránka, ve skutečnosti ale dojde pouze ke zvěčnění aktuálně viditelné části webu. Na snímání kompletních stránek si tak stále musíte pořídit jiný nástroj. Například Vivaldi to umí.

Odkazy pro stažení Opery developer naleznete na blogu vývojového týmu, případně níže:

Snímek lze uložit jako soubor, nebo jej lze zkopírovat do schránky Snímek lze uložit jako soubor, nebo jej lze zkopírovat do schránky