Hlavní navigace

Opera Mini se prodrala na malý displej hodinek Gear S. Komu tím prospěje?

8. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Norové během září uvolnili svůj prohlížeč pro Windows Phone. A nejedná se o zrovna povedený port. Teď se Opera Mini podívala do chytrých hodinek. S tím vyvstává zásadní otázka – bude to někoho zajímat? Brouzdání na malém displeji zní jako věc šílená, bizarní a nešikovná. Pokud máte možnost, zkuste si to sami.

Bohužel se ani nezdá, že by Opera Mini prošla výraznějšími – vlastně jakýmikoli – optimalizacemi v uživatelském prostředí. Autoři předvádí přesně to, co předvedli s Windows Phone. Stávající prostředí použili, aniž by přemýšleli nad stylem, zákonitostmi a ovládáním dané platformy.

 

Dostanete tak osvědčený Rychlý přístup, ale také adresní řádek a samostatně stojící vyhledávací pole, případně spodní nástrojovou lištu s mnoha tlačítky.

Jednu z hlavních výhod představuje dobře známá komprimace webových stránek nebo ukládání pro čtení bez připojení. Jak ale bude prohlížeč ovladatelný? Schválně to zkuste, pokud máte možnost. Opera Mini je k dispozici pro hodinky Samsung Gear S s exotickým Tizenem.

Opera Mini na hodinkách Gear S
Opera Mini na hodinkách Gear S | Foto: Opera

Zdroj: Opera Software