Hlavní navigace

Optimus Popularis – první foto, spousta displejů a cenovka 1000 dolarů

30. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Studio Art Lebedev vypustilo první snímek chystané stylové klávesnice, zřejmě už finální design. Doteď předváděli pouze prototypy a lákali na střípky informací. Optimus Popularis je nakonec menšího formátu, úplně chybí numerický blok. Nahradit jej má funkční klávesa Fn, která bude přepínat znaky na dostupných klávesách a díky displeji je ihned změní.

To je fajn třeba u notebooku, kde na popiscích vidíte, který znak se napíše ještě před stisknutím Fn. Zde jej musíte nejdřív zmáčknout a pak hledat. Je to krkolomné ale efektní. Účelem Popularis je především zaujmout okolí, styl je na prvním místě před ergonomií. Render prozradil velký pás displejů mezi první a druhou řadou kláves. Barevné widgety vypadají dobře, snad budou kompatibilní s nějakým zavedeným systémem ve Windows Vista/7, Google Desktop či jinými.

Klepnutím zvětšete, zdroj: Optimus project

Art Lebedev naznačil i cenu. Nebude lidová, jak praví název, ale měla by se pohybovat do 1000 dolarů. Ještě letos se spustí předobjednávky, na konci roku (nebo začátkem příštího) chystají uvedení na trh. Aby z toho nakonec nebylo fiasko jako s Maximem.

Zdroj: Optimus project