Hlavní navigace

Outlook.com má už 25 milionů uživatelů a dostane funkce z Gmailu

28. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V létě Microsoft uvedl novou poštovní službu Outlook.com, která jednou plně nahradí slavný Hotmail. Webový Outlook má jednoduché rozhraní říznuté Metrem, neomezenou schránku, dobrou podporu aliasů nebo třeba integrovaný chat. První den si novinku vyzkoušelo milion lidí, ku dnešku už na Outlook.com přešlo 25 milionů uživatelů.

Outlook.com

Microsoft se nijak netají tím, že chce přetáhnout uživatele od Googlu. V září rozjel kampaň na podporu vyhledávače Bing, teď by rád získal větší podíl na úkor Gmailu. Nejdříve si najal agenturu, která udělala výzkum mezi stovkami uživatelů Gmailu, aby zjistila, co na Outlook.com říkají.

Reakce jsou samozřejmě pozitivní (jinak by se jimi firma nechlubila). Zarytým googlařům se líbí jednoduchý a čistý design, lepší práce se spamem a reklamními nabídkami či snadné sdílení fotek nebo dokumentů Office. Po pěti dnech používání pak 80 % testovaných řeklo, že by klidně z Gmailu na Outlook.com přešlo.

To je zpráva důležitá hlavně pro Microsoft. Nás ale zaujalo, že Outlook dostane v příštích týdnech několik nových funkcí – také inspirovaných pošťákem od Googlu.

 

Chystané novinky v Outlooku

Předně je to archiv zpráv. Starou poštu můžete pohodlně uklidit, aniž byste ji museli mazat nebo pro tyto účely tvořit speciální složku.

Outlook.com

Brzy přijdou nové klávesové zkratky a hlavně jejich jednoduchý seznam, který ve vyskakovacím okně otevřete pomocí klávesy ?.

Outlook.com

Outlook bude možné přepnout do jiných barev. Aktuálně je dostupných dvanáct variant, v blízké době přibude dalších šest.

Outlook.com

MMF24

Jedinou novinkou, kterou si už můžete vyzkoušet, je nová aplikace Outlook.com pro Android. Mobilní klient se ale špatně ovládá. Nerespektuje design Androidu ani Metra. Zprávu si sice přečtete, funguje funkce Push, kontakty a kalendář můžete synchronizovat se systémem, ale pokud jde o samotné psaní, třídění nebo vyhledávání, to se fakt nepovedlo. Asi i proto má aplikace známku 2/5.

Zdroj: Microsoft