Hlavní navigace

Parallels: až 50 systémů současně

16. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

 

Parallels, Inc. oznámila, že na stránkách www.parallels.com/products/server/beta je nyní dostupná k okamžitému stažení veřejná Beta verze Parallels Serveru, řešení virtualizace hardwaru.

Parallels Server je řešení virtualizace založené na platformě Hypervisor, které může být instalováno na jakýkoliv server, na němž běží Windows nebo Linux, stejně jako na Intelu běžící Mac s operačním systémem Tiger nebo Leopard a může být spravováno vloženou Parallels Management konzolou.

Nové vlastnosti v Parallels Server Beta:

·         Plný Bare-metal Hypervisor, který dovoluje uživatelům spouštět několik virtuálních strojů přímo na hardwaru fyzického stroje, bez závislosti na hostitelském operačním systému. Implementace Hypervisora uživatelům poskytuje nejrychlejší a nejstabilnější možné virtuální stroje.

·         Integrovaná sada nástrojů, které zjednodušují a usnadňují práci uživatelů. Tato sada nástrojů zahrnuje: Parallels Tools, sadu užitečných doplňků, které dělají práci s virtuálními servery jednodušší a produktivnější; Parallels Transporter, vestavěný, průvodcem řízený nástroj, který může přenést kompletní obsah reálného stroje na virtuální stroj; a Parallels Image - integrovaná zálohovací utilita.

·         Virtuální podpora pro 4cestný symetrický multi-procesing (SMP), která umožňuje uživatelům přiřadit 4 virtuální jádra virtuálnímu stroji pro jeho mimořádný výkon při vysokém zatížení. Podporovaný je také 2cestný SMP dávající uživatelům velké možnosti úpravy virtuálních strojů.

·         Experimentální podpora pro Intel VT-d umožňující uživatelům plně využít technologií hardwarové akcelerace pro rychlejší a stabilnější virtuální stroje a lepší správu zdrojů. S využitím VT-d může uživatel přímo přiřadit hardwarové zdroje jako grafické a síťové karty k virtuálním strojům, uživatel získává nativní přístup k hardwaru, k optimálním úrovním služeb. Tuto vlastnost Parallels podpořil jako první. Je kriticky důležitá pro přiblížení výkonu a funkcionality virtuálních strojů k reálným strojům.

Další důležité vlastnosti Parallels Server zahrnují:

·         Schopnost bezpečně spouštět jakoukoliv kombinaci více než 50 rozdílných x86 (32bitových) a x64 (64bitových) hostovaných systémů, včetně právě uvolněných Windows Serverů 2008 na vysoce výkonných virtuálních strojích.

·         Zahrnutí klíčových technologií příští generace jako jsou ACPI BIOS, podpora 64bitových hostitelských a hostujících operačních systémů a podpora až 64 GB fyzické RAM.

·         Podpora virtualizační technologie Intel (VT-x) a AMD-V, hardwarově asistovaná technologie virtualizace, která umožňuje vyšší stabilitu, izolaci a výkon virtuálních strojů.

Úplný seznam vlastností a specifikací je vystaven na www.parallels.com/products/server/beta

MMF24

Zapojení do Beta programu Parallels Server Beta je dostupné na  www.parallels.com/products/server/beta

Zdroj: Parallels

Autor článku