Hlavní navigace

Partneři už mají přístup k Windows 9, Microsoft musí vyřešit pár otázek

3. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Široká veřejnost čeká na konec září, případně začátek října, kdy Microsoft uvede ukázkové sestavení Windows Threshold. Není příliš velkým překvapením, že jako první se ještě dříve k raným sestavením dostali nejbližší partneři Microsoftu. Neowin potvrdil, že si již někteří mohli nadcházející řadu operačního systému osahat.

Na úniky čekat nemáme, Redmondští své tajemství prý dobře střeží. Ani přísné podmínky ale v minulosti nezabránily občasným úniků. Jeden bývalý zaměstnanec za to šel na krátkou dobu do vězení. Dále se potvrzuje, že sestavení odhalená partnerům zatím neobsahují všechny plánované funkce. Neowin rovněž potvrdil, že Šém už nebude centrem dění.

 

Aplikace jej obsahovat budou, otázka implementace nás však tímto tvrzením pálit nepřestala. Zatím se zdá, že věci budou jednoduché. Na desktop už Metro zasahovat nebude, zatímco na tabletu naopak bude všude. Microsoft musí vyplnit jedno prázdné místo – hybridní zařízení. Osmičky jsou právě tím obojetným systémem, jenž fungoval na počítačích typu Surface.

Poběží na nich dotykové aplikace taktéž v oknech, nebo standardně v celoobrazovkovém režimu? Nebo budeme mít na výběr?

Zdroj: Neowin 12