Hlavní navigace

Patch pro rychlejší Stalker: CS

29. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z nejlépe vypadajích her současnosti, Stalker: Clear Sky, dostává záplatu pro rychlejší běh. Patch 1.5.08 údajně významně zlepšuje výkon hardwaru ve hře, zejména při zapnutém anti-aliasingu. Oficiální stránka se záplatami pro hru jej už pár dní nabízí.

Ve verzi 1.5.08 můžete také nově zapnout jeden druh ambient occlusion zvaný „horizon based ambient occlusion“. HBAO produkuje jemnější a přesnější obraz než implicitní screen space ambient occlusion (SSAO). HBAO však není ve hře implicitně zapnuto a zřejmě to nepůjde ani přes menu hry.

Najděte proto soubor user.ltx typicky umístěný v C:\Users\Public\Public Documents\Stalker-STCS a přidejte řádek r2_ssao_hbao on. Chcete-li HBAO zapnout i ve zdarma stažitelném benchmarku, o němž jsme nedávno psali a jehož výsledky sbíráme ve fóru, přidejte ten samý řádek do souboru base.cfg, který najdete na relativní cestě ..\ClearSky Benchmark\BenchCfg\.

CS24

Jelikož na nový patch upozornila prostřednictvím tiskové zprávy společnost Nvidia, dá se předpokládat že postupy jsou odzkoušené na GeForce a zřejmě si výkonnostně pomohou právě tyto karty. Koneckonců to také v této hře více potřebují, neboť Radeony si v náročném Enhanced Full Dynamic Lighting režimu vedly díky předchozímu patchi a zařazené podpoře DirectX 10.1 dosud lépe.

Autor článku