Hlavní navigace

PC rady 6/2010: Skrytá nastavení Windows

29. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Projekt 1: Skrytá nastavení Windows

Operační systém Windows má spoustu užitečných funkcí. Většinu z nich uživatelé notoricky znají a pravidelně ji používají. Existují však také funkce, které v žádné systémové nabídce nenajdete, přestože ji Windows podporují. Právě v takovém případě přijdou vhod tzv. tweakovací nástroje, které z Windows dokážou vydolovat možnosti, o kterých jste neměli ani tušení. Pojďte si s námi nastavit operační systém k dokonalosti.

Projekt 2: Správa mobilu přes počítač

Mobilní telefony jsou dnes na úplně jiné úrovni, než tomu bylo ještě před několika lety. Černobílé displeje už najdete snad jen na nejlevnějších modelech, naopak současným trendům dominují multimediální telefony s velkým dotykovým displejem a možností doinstalovat si libovolné aplikace. A samozřejmě možnost propojit telefon s počítačem a pohodlně stahovat fotky a videa, upravovat a zálohovat SMS zprávy a kontakty nebo aktualizovat mapy pro navigaci.

Vytvořte si vlastní vzhled Windows

Pokud si chcete operační systém Windows přizpůsobit, zpravidla začnete u vylepšování pozadí na ploše. Jakmile najdete slušivou tapetu, můžete přejít k vylepšování zvuků. Kromě těchto položek vám však Windows nabízejí také možnost změnit vzhled oken včetně jejich průhlednosti nebo barvy, nebo upravit spořič obrazovky zobrazující se při nečinnosti uživatele. Vytvořte si takové komplexní téma, naučte se, jak si jej uložit a třeba se o něj podělit i se známými a přáteli. Je to jednoduché.

Zdraví u počítače

Pracujete-li s počítačem často, určitě vás již někdy napadlo, jaký dopad má neustálé sezení na vaše zdraví. Neprospívá mu a mnozí uživatelé toto ještě umocňují nesprávnými návyky. Mezi ty nejčastější patří špatné umístění monitoru, nedostatečná vzdálenost nebo špatná poloha nohou. Přečtěte si, jaké chyby nejčastěji děláte a nechte si od nás doporučit pomůcky, které vám pomohou nesprávné návyky alespoň částečně korigovat.

Tipy, triky a rady

Bezpečnost: Nejlepší ochrana před spywarem
Evernote: Nápady už nezapomenete
Vytvořte si vlastní ikonky

Řekněte to fotkami
Jak na pokročilou defragmentaci

Krok za krokem: Vytvořte si vlastní vzhled Windows

CS24


Zkopírujte si hudební CD
Seriál: Microsoft Office od A do Z
Jak na nestandardní nastavení kontroly pošty AVG
Nastavte si automatické třídění pošty
Jak nastavit titulky v GOM Playeru
Schéma napájení: aby váš počítač vydržel déle
Vytvořte si svůj vlastní online dotazník
Univerzální převod multimédií
Vyznejte se v počítačových displejích
Mapa: Sledujte, co se kde děje


Užitečné weby: Kanceláře na webu
Produkty: Hardwarové novinky