Hlavní navigace

PC rady 8/2010: Řešení všech problémů s Windows a Office

12. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Projekt 1: Vyřešte své problémy s Windows

Operačnímu systému Windows bude brzy 25 let. Za tuto dobu by člověk čekal, že se podaří jej vyladit do takové dokonalosti, že s ním nikdo nebude mít větší problémy. Přesto se na Windows neustále vyskytují problémy, jejichž řešení je jednoduché, ale samotný systém jej uživateli nenabídne. Sesbírali jsme pro vás nejčastější problémy, s nimiž se uživatelé Windows neustále dokola setkávají a nalezli jejich řešení.

Projekt 2: Vyřešte své problémy s Office

Problémům, které dokážou pořádně potrápit i přesto, že jejich řešení je otázkou několika sekund, se nevyhnete ani u kancelářského balíku Office. Přitom všechna zásadní nastavení týkající se automatických oprav nebo psaní speciálních znaků najdete v přehledném nastavení aplikace. Poradíme vám, kde zásadní nastavení aplikace najdete a jak jej upravit, aby Word, Excel a další nástroje sloužily přesně podle vašich přání.

Pohodlí při práci díky klávesovým zkratkám

Existuje několik způsobů, jak si zjednodušit práci nejen s aplikacemi, ale také se samotným operačním systémem Windows. Tím nejefektivnějším a nejpoužívanějším jsou klávesové zkratky. Díky počtu kláves a kombinacím s funkčními tlačítky existují stovky různých kombinací, díky nimž si bez zbytečného prohledávání nabídek okamžitě spustíte funkce, které potřebujete. Přitom klávesové zkratky jsou mnohdy společné několika různým aplikacím, stačí se je tedy naučit v jedné části Windows.

Mapa: Spolužáci.cz

Jak dlouho jste se již neviděli se svými spolužáky ze základní nebo střední školy? Pokud jste s nimi ztratili kontakt a rádi byste jej opět navázali, proč to nezkusit virtuálně – je to nejjednodušší možná cesta. Přímo k tomuto účelu slouží server Spolužáci.cz, díky němuž můžete jednoduše komunikovat se všemi svými spolužáky, nechávat jim vzkazy nebo se domlouvat na srazech a dalších akcích.

Tipy, triky a rady

Jak snadno tisknout na dálku
Práce s adresářem kontaktů v Seznam E-mailu   
Vylaďte si barvy
Virtuální počítač v počítači
Nainstalujte si do Windows nové písmo   
Vlastní obal na CD a DVD snadno a rychle
Seriál: Microsoft Office od A do Z
Více než jen měřič síťového připojení
Vytvořte si vlastní katalog čehokoli
Jak vytvářet grafy v Excelu

CS24

Prohlížejte web i bez internetu
Obrázky ze Zoneru rovnou na Facebook   
Nahlédněte do nitra počítače
Krok za krokem: SMS zdarma a bez starostí
Užitečné weby: Na úřady elektronicky
Produkty: Hardwarové novinky
Kupujeme: Kupujeme PC sestavy