Hlavní navigace

Photosynth i pro slabší počítače

16. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud nevíte co je to Photosynth, přečtěte si tento starší článek. Faktem je, že prohlížení virtuálních galerií se neobešlo bez trochu rychlejšího hardware, s podporou Direct 3D. To činí problém starším strojům, či dokonce i těm moderním, na kterých běží Mac OS X, kvůli absenci DirectX.

Oběma kategoriím však Microsoft podává pomocnou berličku, v podobě experimentálního prohlížeče Photosynth galerií, založeného na technologii Silverlight. Díky tomu lze prostorové fotogalerie prohlížet i na jablečných počítačích (Silverlight totiž běží i pod Mac OS) a zařízeních neschopných řádné Direct 3D akcelerace.

Na berličkové poměry se však jedná značný nadstandard. V Silverlight prohlížeči totiž nalezneme většinu funkcí originálního prohlížeče, už třeba díky implementaci technologie Deep Zoom do Redmondského soupeře Adobe Flashe. Testovací Silverlight prohlížeč je k vyzkoušení zde. Nicméně Direct 3D verze stále nabízí mnohem lepší uživatelský zážitek, a proto je vhodné jeho Silverlight derivát používat jen v případě nutnosti.

Zdroj: Softpedia