Hlavní navigace

Piráti prodávají Windows 7 na flashdisku

2. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows 7 se od začátku těšily velkému zájmu veřejnosti. Už po dobu vývoje unikaly s prakticky železnou pravidelností na výměnné sítě různé testovací verze. U betaverzí to však pro Microsoft ještě nemuselo být tak kritické jako u verze finální, kde už jde o reálné finanční ztráty. Ochrana Windows 7 byla totiž několikrát prolomena a proto se ani finální edici nakonec uhlídat nepodařilo a je dnes běžně ke stažení na výměnných sítích.

Někde jdou piráti ale ještě dál. Kupříkladu v Číně se na nepravé kopie dá často narazit i na tržnicích. Dokonce se někteří obchodníci pokoušeli tento systém prodávat už v březnu, kdy finální verze nebyla zdaleka hotová. Novinkou je Windows 7 na flashdisku asi za 240 Kč, na nějž můžete narazit právě v Číně ve městě Shenzhen.

8 GB veliký flashdisk od firmy Netac stačí připojit do USB portu a spustit z něj instalátor neexistující edice Windows 7 10v1 Ultimate Steve Ballmer Signature Edition, která napodobuje limitované edice podepsané samotným CEO Microsoftu, jež byly dříve rozeslány pořadatelům Windows 7 party. Jak dokazuje následující fotografie, obal napodobuje i design této limitované edice.

Zdroj: Softpedia