Hlavní navigace

Pirátské instalace Windows 10 zobrazí na ploše varovný vodoznak

18. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chvíli to vypadalo, že Microsoft nechá i piráty povýšit stávající verzi Windows 10, což bez dalšího upřesnění mnohým vyznělo, že se systém bude tvářit legálně. Proč by jinak upgrade prošel? I já si to myslel. Později firma upřesnila, že samotný akt upgradu sice proběhne, ale instalaci Windows tím fakticky nezlegalizuje.

Před pár dny Microsoft na svém blogu uvedl další detaily na toto ožehavé téma. V prvním roce od uvedení na trh bude upgrade na Desítky pro spotřebitele zdarma. Pokud provedete instalaci a systém nezvládne ověřit pravost licence, objeví se na ploše vodoznak informující uživatele o nastalé situaci. Přesnou podobu či znění sdělení neznáme.

 

Tentokrát Terry Myerson přímo píše, že možnost bezplatně přejít na Windows 10 se na nelegální instalace nevztahuje. Myslí tím, že se nezmění stav pravosti licence, instalace však dostupná bude. Microsoft ve spolupráci s některými partnery nabídne cenově zvýhodněný upgrade speciálně pro piráty. S legalizačními balíčky jsme se i v Česku už nejednou setkali. Detaily zatím neznáme.

Zdroj: Blogging Windows