Hlavní navigace

Platfroma Windows Azure bude přejmenována na Microsoft Azure (oživeno)

25. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Microsoft přejmenování platfromy potvrdil. K případu na svém blogu napsal překvapivě málo. Změny platí od 3. dubna,

Původní zpráva:

Nové vedení společnosti pokračuje ve změnách. Do této chvíle jsme především byli svědky několika výměn na důležitých postech. Společnost sjednotila vzhled webových kancelářský aplikací a přejmenovala je na mnohem rozumnější Office Online. SkyDrive se pak proměnil na OneDrive. Firma uklízí na dvoře, takže výsledný dojem z návštěvy je lepší. Další na řadě je cloudová platforma Windows Azure.

Zanedlouho jí pravděpodobně budeme říkat Microsoft Azure. K oznámení o změně názvu prý dojde v tomto týdnu. Vlastně by se tak mělo stát dnes, přičemž od 3. dubna vejdou změny v platnost. Mimochodem, bude to druhý den konference Build 2014. Pokud se neoficiální informace potvrdí, nebudeme se moc vzpírat. Azure zkrátka nemá s Windows příliš společného. Název Redmondští vybrali zřejmě jen z důvodu, že značka Windows má ve světě věhlas a lidé ji znají.

 

Azure se nicméně vyvinul do silného samostatného produktu, a proto není moc důvodů se držet v podstatě nesmyslného značení. Microsoft svou novinku představil před šesti roky. Platformu lze považovat za odnož Windows Server, ovšem s tím, že běží v Microsoftem spravovaných datacentrech. Windows Azure vám dovoluje provozovat různé služby a aplikace. Ve virtuálních strojích lze provozovat klidně Linux. Což se právě s Windows neslučuje.

CS24

Zdroj: ZDNet