Hlavní navigace

Podložka pod myš, která zatočí s bolestmi rukou

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo celé dny pracuje s počítačem, už s tímto syndromem zřejmě setkal. Nepříjemná bolest rukou nejčastěji postihuje uživatele s neergonomickým pracovním prostředím nebo ty, kteří pracují výhradně s notebookem na klíně. Více informací o nemoci hledejte na speciálních zdravotnických portálech, třeba Ordinace.cz.

Pokud se práce na počítači živí, nebo jen bez něj nemůžete vydržet, potřebujete kvalitní stůl s velkou deskou, případně židli s opěrkami. Ruka by tedy měla zůstat ve vodorovné poloze opřená o nějakou podporu.

Arm Rested Mouse Pad, zdroj: USB Fever

Pomoci také může zvláštní podložka pod myš Arm Rested Mouse Pad. Jedná se o podlouhlou destičku (210 × 450 mm), která se dá připevnit ke stolu nebo židli. Ruka zůstane celou dobu v ideální poloze a zápěstí není tolik namáháno. Samotný výrobce tvrdí, že se jedná o ideální prevenci proti syndromu karpálního tunelu, syndromu horní hrudní apertury a hlavně „počítačového“ RSI (repetitive strain injury).

MMF24

Zdraví ale něco stojí, přesněji 43 dolarů (asi 900 Kč). Osobně nedokážu v klidu sedět příliš dlouho a ruka lítá po celém stole. Řeším to občasným cvičením zápěstí pomocí Powerballu. Základní modely pořídite asi za pětistovku. Nevýhodou podložky jsou také zvýšení nároky na myš. Pro přesnou práci budete potřebovat citlivý model, který dokáže pracovat na takto omezeném prostoru.

Zdroj: USB Fever (via Ubergizmo)

Autor článku