Hlavní navigace

Pokazil se vám počítač? Koupíte si nový, nebo ho raději nahradíte tabletem?

23. 12. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Přesně stejnou otázku položila ve svém výzkumu organizace Center For The Digital Future. A jak lidé odpovídali? Vypadá to, že éra post-PC se opravdu blíží. Sice pomaleji, než se z mnoha zpráv jeví, ale přeci jenom je na dohled. Rovná čtvrtina dotázaných totiž uvedla, že by se v případě rozbití starého počítače už klidně bez nového obešla a vystačí si pouze s tabletem.

Úplně přesně je to tak, že 4 % uživatelů už by nový počítač nechtělo v žádném případě,  6 % by ho velmi pravděpodobně nechtělo a dalších 15 % uvádí, že by ho spíše nahradilo.

Důvody pro výměnu tabletu za počítač jsou uvedeny v infografice, dovolte mi tedy pouze jejich překlad. Hlavním argumentem je větší mobilita tabletů, na druhém místě je fakt, že tablet dokáže nahradit vše, co uživatelé s počítačem dělají. Více jak třetina oslovených také uvedla, že tablet je pro ně snadnější při používání. Důležitým argumentem je také větší komfort a levnější cena.

Na druhou stranu, zastánci počítačů argumentují větší obrazovkou, vyšším výkonem nebo přirozenějším používáním klávesnice a myši. Hlavním argumentem odpůrců tabletů je ale kupodivu opět komfort. Tímto důvodem se tedy ohánějí obě dvě strany.

Jak jste na tom vy? Čtete tento článek na tabletu nebo počítači? Dokážete si bez něj představit svůj elektronický život?

Zdroj: Digitalcenter