Hlavní navigace

Policie chytila uprchlého mafiána po 20 letech díky Google StreetView

5. 1. 2022

Sdílet

Zdroj: Google / Cnews
Mafián Gioacchino Gammino uprchl z italského vězení a dvě dekády se skrýval ve Španělsku. Změnil si jméno, pracoval jako kuchař a otevřel si obchod se zeleninou. A právě u něj ho vyfotografovalo autíčko Googlu snímající ulice pro službu StreetView.

Gioacchino Gammino patřil k nejhledanějším lidem Itálie. Byl poprvé zatčen v roce 1984 a jeho žalobce zemřel bombovým atentátem. Po obvinění z vraždy utekl do Barcelony, ale o tři roky později jej chytili. Z vězení v Římě se mu po čtyřech letech podařilo uprchnout a dvacet let se skrýval opět ve Španělsku severně od Madridu.

Na snímcích StreetView mají sice lidé rozmazané tváře, ale kriminalisté pojali podezření (a také mohli mít součinnost s Googlem). Gammino si ve Španělsku změnil jméno na Manuel a obchod se jmenoval El Huerto de Manu.

Restaurace kousek od tohoto místa nesla podobné jméno La Cocina de Manu a na její facebookové stránce měla být i fotografie Gammina v kuchařském úboru, kde jej poznali podle jizvy na tváři. Další indicií byl jídelní lístek – na menu restaurace bylo jídlo nazvané Sicilská večeře a Gammino pocházel právě ze sicilské mafie u města Agrigento, kde měli krvavé spory s Cosa Nostrou.

CS24

Kriminalisté Gammina zatkli 17. prosince a velmi se prý divil. Oba jeho podniky jsou na Googlu již trvale uzavřeny. Nevařil však zřejmě špatně, restaurace měla 4,4 hvězdiček.

zdroj: Telegraph, Google Maps, Tellerreport

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.