Hlavní navigace

Policie údajně jde po dalším pirátovi. Má přezdívku D3MUT (Ravage)

25. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V úterý prý ostravská kriminálka provedla domovní prohlídku u člověka známého pod přezdívkou D3MUT (někdy Ravage). Potvrdil to jeho soused na webu warforum.cz. Muž má dle stejného zdroje 19 let a pokud nelže podpis na ČSFD.cz, jmenuje se Vojtěch Mata. Při vyšetřování měla policie spolupracovat s Českou protipirátskou unií a údaje získali z úložišť Hellshare a Share-rapid.

D3MUT Ravage

D3MUT (Ravage) byl aktivní ještě tento týden

Jako v případě Nereze, který tento týden od soudu odešel jen s podmínkou, je i D3MUT známou firmou, stačí zapojit Google. Profily má na několika warezových fórech, jeho jménem jsou podepsané soubory na různých úložištích. Pochopitelně nemusí jít o téhož člověka, může se za něj jen někdo vydávat. To bude muset vyšetřit policie.

Pokud se prokáže, že D3MUT je jen jeden, bude to další důkaz naivity pirátů, kteří všude vystupují pod jedním jménem a ještě si značkují vlastnoručně sdílené soubory. Značně tím zjednodušují práci vyšetřovatelům. Pokud navíc přezdívku spojí i se svým jménem, přibližnou adresou a nehlídají si přes anonymizéry, TOR nebo VPN svou IP adresu, není problém je rychle vypátrat.

Poznámka: Jde o neověřené informace z nespolehlivého zdroje. ČPU se ke kauze nevyjádřila a policie se o probíhajícím vyšetřování vyjádřit nemůže. Z vlastních zdrojů pouze víme, že protipirátská unie zvyšuje úsilí při hledání velkých ryb a že provozovatelé tuzemských souborových úložišť s policií ochotně spolupracují. Proto předchozí řádky berte s nadhledem. Stále však platí, že dopátrat se pirátů typu Nerez je jednoduché.

CS24

 

Zdroj: Warforum.cz (jen pro zaregistrované)