Hlavní navigace

Polo Tech Shirt: Módní ikona Ralph Lauren chystá chytré tričko pro sportovce

28. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příští rok zamíří do obchodů nové tričko Polo Tech Shirt, které je protkané stříbrnými vlákny, jež kromě antibakteriálních účinků využívá i druhou dobrou vlastnost stříbra – vodivost. Tričko totiž zároveň obsahuje měřicí krabičku se senzory, které měří uběhnutou vzdálenost, spálené kalorie, intenzitu pohybu, srdeční tep, počty nadechnutí a další údaje, a to přímo z hrudníku.

Informace jsou v reálném časy odesílány do smartphonu nebo tabletu, kde je software dále vyhodnocuje. Bude to pravá ruka trenéra, který bude moc stále sledovat výkon sportovce a zatížení organismu. Dnes se k tomu používají přísavky, kabely a počítače, v jednodušší formě pak chytré hodinky. Ralph Lauren ale udělá senzor z celého trička.

Prototyp už testují někteří tenisté při tréninku na US Open. Módní firmě ale zbývá vyřešit jedna důležitá otázka. Řídicí krabička je stále dost velká, ale jednou by prý mohla vypadat jako knoflík. Tričko lze běžně prát, jednotka je sice voděodolná, ale lze ji z trička odepnout a přidělat hned na druhé. Cenu a přesnou dostupnost novinky Polo Tech Shirt se dozvíme až příští rok.

 

Zdroj: Ralph Lauren

Autor článku