Hlavní navigace

Potřebujete vypnout počítač v určitou dobu? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Musíte před odchodem od počítače dokončit rozpracovanou činnost a nechcete jej nechávat dlouhé hodiny zbytečně zapnutý? Vyzkoušejte jednoduchý trik na automatické vypnutí počítače.

Každému z nás stalo, že potřeboval na delší dobu odejít od počítače a nemohl jej vypnout, protože na něm právě stahoval velký soubor z internetu nebo kupříkladu renderoval video. Přesně pro takové případy přijde vhod automatické vypnutí počítače, na které ve Windows existuje jednoduchá pomůcka.


Klávesová zkratka pro automatické vypnutí počítače? Téměř ano


V prvé řadě musíte aktivovat aplikaci Spustit. Tu spustíte buď klávesovou zkratkou Win + R, případně napsáním Spustit do vyhledávacího pole ve Windows. Jakmile máte hotovo, do pole Otevřít v aplikaci Spustit napište následující příkaz shutdown /s /t xx, přičemž písmena xx nahraďte časem v sekundách, za který chcete počítač vypnout.

Pro plánované vypnutí počítače je nejdříve nutné otevřít aplikaci Spustit

Pro plánované vypnutí počítače je nejdříve nutné otevřít aplikaci Spustit

Autor: Cnews

Pokud chcete kupříkladu vypnout počítač za tři hodiny, bude příkaz znít následovně: shutdown /s /t 10800. Po stisknutí tlačítka OK se vám zobrazí zpráva o plánovaném vypnutí a po uplynutí dané lhůty se počítač automaticky vypne.

CS24

V tomto případě se počítač vypne za 3 hodiny

V tomto případě se počítač vypne za 3 hodiny

Autor: Cnews

Automatické vypnutí PC jde i pomocí programu

Pokud se vám nechce při každém plánovaném vypnutí PC přepočítávat dobu na sekundy, můžete si zdarma stáhnout některý z mnoha dostupných programů. Jedním takovým může být kupříkladu Automatické vypnutie PC od Marka Gerhofera, který můžete zdarma stáhnout na portálu Stahnu.cz.

V případě, že hledáte program s pokročilejšími funkcemi, skvěle vám může posloužit například Vypnutí PC, které dokáže počítač vypínat (nebo restartovat či odhlásit) opakovaně ve stanovenou dobu a pro jeho zrušení může být vyžadováno heslo. Vypnutí PC se tak může hodit kupříkladu rodičům, kteří chtějí mít kontrolu nad dobou strávenou na počítači u svých ratolestí.

Program Vypnutí PC nabízí pokročilejší možnosti plánovaného vpynutí

Program Vypnutí PC nabízí pokročilejší možnosti plánovaného vypnutí

Autor: Cnews