Hlavní navigace

Potvrzeno: Windows 8 budou mít nové logo. Hranaté

18. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Microsoft nakonec změnu loga potvrdil. Čtyři (někdy barevná) okna jsou prvně v historii takhle ostře hranatá. Firma tím dává najevo novou podstatu systému. Metro je pro ni veledůležité, což stvrzuje novým logem. Líbí se vám?

Původní  zpráva:

Ne, že bychom nezaznamenali žádné změny loga Windows, slavný obrázek procházel pouze lehkými úpravami, jeho podstata ale zůstala mnoho let beze změny. Podstatnější změna by se mohla odehrát s příchodem revolučních osmiček. Momentálně stále nevíme, jak se systém bude ve finále nazývat, značku Windows ale (bohužel) podle všeho nezahodí. Měnit se však bude celý grafický styl uživatelského prostředí a prvků v něm, takže se snad dočkáme alespoň výraznějšího přepracování slavného loga.

To v nové podobě udělalo přesně to, co dělá zbytek osmiček: odstranilo kulaté rohy a celé se pěkně zahranatilo. Dotykové prostředí Metro je samá hrana, takže logo nyní koresponduje s novým vyzněním Windows. Změna oficiálně potvrzena nebyla, avšak dohromady několik zdrojů ukázalo více než přesvědčivé důkazy. Při spouštění operačního systému kupodivu vidíme starou klasiku v novém kabátku.

Obrázky musí pocházet z nejnovějšího sestavení Windows 8, které jsme zatím neměli příležitost vidět. Na druhou stranu s Photoshopem lze dělat divy a falešných důkazů něčeho jsme v minulosti také pár spatřili. Možná, že tohle bude ten případ. Dokonce bych řekl, že podfuku odpovídá snímek Šému (viz níže), který nese vodoznak serveru WinUnleaked.tk. Kdepak jsme tento obrázek jenom viděli?

Jinak se zdá, že Windows 8 Consumer Preview, která Microsoft vydá 29. února, se nakonec stane sestavení č. 8250. Sestavení 8227 je tím pádem asi ze hry.

CS24

Zdroj: Neowin | cnBeta.com | Windows 8 Beta