Hlavní navigace

Potvrzeno: Windows 8 budou mít obchod s aplikacemi

18. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na novém blogu o Windows 8, který byl nedávno spuštěn, začal Steven Sinofsky příspěvkem o úvodu do vývoje. Ne, že by se snad pustil do představování jednotlivců v celém vývojovém regimentu, na to by mu jeho život nejspíš nestačil, ale v úvodu dlouhým seznamem vyjmenoval základní rozdělení týmu. Struktura týmu bylo to první, co v Microsoftu ustanovili.

Každá skupina je zodpovědná za určitou část funkcí a technologií použitých v systému. Počet členů se pohybuje mezi 25 až 40 vývojáři, k tomu připočítejte testovací a programový management. Počet těchto týmů není zrovna malý, vyšplhal se na pětatřicet. Co každý dělá, tajemstvím zahaleno nezůstalo. Naopak bylo odhaleno velmi mnoho.

Z dlouhého seznamu vyčtete, že jedna skupinka má na starosti App Store, čili obchod s aplikacemi. Všechny dohady, domněnky a fámy tímto nyní Microsoft oficiálně potvrdil. Na detaily prostor nezbyl, postupný přísun informací ale čekat můžeme. Jednak na blogu, rovněž se ale blíží zářijová konference BUILD. Sinofsky je známý tím, že nikdy dopředu nic neohlašuje, aby pak nebyla veřejnost zklamaná, kdyby se funkci nepodařilo dotáhnout do finále. Tento přístup Microsoftu jedině prospívá, vždyť kolik slibů jsme slyšeli o Vistě? A když systém po tolika letech vyšel, zklamání lidí nešlo přehlédnout.

MMF24

Celý seznam týmů najdete v naprosto vyčerpávajícím příspěvku na blogu Building Windows 8.

Zdroj: Building Windows 8 a WinRumors