Hlavní navigace

Pozor: Windows 7 SP1 beta má časově omezenou platnost (aktualizováno)

30. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Softwaroví nadšenci, vývojáři a další IT pracovníci mohou nyní stahovat a testovat veřejnou betaverzi prvního servisního balíčku pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2, který je zejména kumulací hotfixů a záplat.

Ačkoli moc zajímavého pro Windows 7 nepřináší, zájemci mohou betaverzi používat maximálně do 30. června 2011, tedy něco málo přes rok. Po uplynutí této doby se systém začne tvářit jako neaktivovaný, proto je potřeba betaverzi odinstalovat ideálně ještě před tímto datem.

Testovací verzi je třeba odinstalovat i před instalací finální verze poté co vyjde. Ta samozřejmě už časově omezená nebude a bude jako všechny předchozí servisní balíčky poskytována zdarma. Pro běžné každodenní užití byste určitě měli počkat až na tuto verzi a neinstalovat betaverzi.

Tip: Finální Service Pack pro Windows 7 asi až v roce 2011

Aktualizace:

MMF24

Některé uživatele po instalaci betaverze překvapilo, že se i u jejich legální aktivované kopie zobrazil v rohu obrazovky nápis "Evaluaton copy" (Zkušební kopie) po prvním, popřípadě i druhém restartu. Dle Microsoftu však toto neznamená, že systém není nadále pravý, nýbrž že betaverze servisního balíčku je (obdobně jako ostatní testovací software) časově omezená. Nápis zcela zmizí po odinstalaci betaverze, ačkoliv se stále může zobrazit po prvním spuštění po odinstalaci.

Zdroj: Softpedia, Microsoft via Softpedia