Hlavní navigace

Přes Google Hangouts lze volat na pevnou i mobil. Můžete i pořádat konference

10. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma měsíci oznámená funkce se dostává do ostrého provozu. V nové chatovací službě Hangouts už nebudete muset kontaktovat pouze lidi u počítače nebo chytrého telefonu s Androidem nebo iOS. Spojit se můžete i s lidmi přes pevnou či mobilní linku, Dokonce lze jednoduše uspořádat konferenci, do které se zapojí až deset lidí.

Telefonování v Google+ Hangouts
Telefonování v Google+ Hangouts

Novinku ohlásil Alex Wiesen na oficiálním blogu Googlu. Volat z Hangouts bude možné jen na počítači, nikoliv v mobilních aplikacích (možná zatím). Tlačítko se sluchátkem nebo odkaz pro volání se objeví v Gmailu i na Google+. Prý v následujících dnech.

Google nemluví nic o dostupnosti ve světě, ale protože už i Češi a Slováci mohou z Gmailu volat téměř dva roky, nevidím problém, proč by u nás nemohla fungovat i tato novinka. I v české nápovědě je už o funkci zmínka. Tuzemské ceny ale nejsou příliš příznivé. Minuta volání na mobil stojí 0,145 eura (3,75 Kč) a na pevnou 0,036 eura (0,93 Kč). Běžné VoIP vyjde levněji, ale zase na druhou stranu nemá tolik funkcí.

Další novinky Google teprve chystá. Funkce v budoucnu nahradí i službu Google Voice, což je taková chytrá osobní ústředna, která ale v Česku zatím nefunguje.

 

Zdroj: Google