Hlavní navigace

Pressy: získejte nové tlačítko místo sluchátkového jacku

2. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další úspěšný projekt na Kickstarteru míří k sériové výrobě. Autoři nápadu si řekli o 40 000 dolarů za výrobu utrženého konektoru jack. Dostali mnohem více (aktuálně 367 000 dolarů) a to ještě není konec akce.

Pressy vypadá jako ulomený sluchátkový jack, na jehož konci je malé tlačítko. Zasunete jej do smartphonu a pomocí aplikace nadefinujete akci: jeden stisk pro foťák, dva stisky pro něco jiného, kombinací je více.

Jak to funguje

Celé je to postaveno na existjících signálech přes ovládání na sluchátkách. Zatímco nyní po jednom stisku dojde ke spuštění přehrávání hudby, aplikace namapuje signál na jinou akci. Současně bude fungovat interní reproduktor i při zasunutém Pressy. V příslušenství dostanete držák na klíče pro případ, že byste jack přeci jen potřebovali pro sluchátka.

Cena zařízení ještě není známá, ale pro donátory přes Kickstarter činí již zaplacených 15 dolarů. Bude fungovat na všech zařízeních s Androidem. Šikovný nápad, že?

 

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.