Hlavní navigace

Příběhy robotíka Mecháčka – první česká kniha, jež kompletně vznikla na iPadu

8. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tablety obecně nemusí sloužit pouze pro konzumaci obsahu, Helena Vrecková ukázala, že lze na stejném zařízení komplení dílo také vytvořit. Právě se dostala do prodeje kniha Příběhy robotíka Mecháčka, jež vznikla na iPadu 2 s použitím aplikace Autodesk SketchBook Pro.

Autorka nejdříve kreslila prstem, později využila kapacitní stylus od Wacomu. Kromě ilustrací však na iPadu vznikl i text. Což je dost odvážný počin. Psaní na tabletu je vhodné hlavně pro kratší e-maily nebo poznámky, ale napsat celou knihu, to je téměř nadlidský úkon.

Jak kniha vznikala

" frameborder="0" height="315" width="560">

Knížka je určeta pro děti od 3 do 10 let. Na webu robotikmechacek.cz si můžete objednat elektronickou verzi ve formátu ePub, MobiPocket nebo PDF za 99 Kč. Číst tedy můžete na libovolném mobilu, tabletu, čtečce nebo i počítači. Pokud máte raději papír, tištěná verze stojí 199 Kč.

Příběhy robotíka Mecháčka jsou o malém robotíkovi, který se stěhuje k dědečkovi Nebozezovi a už při cestě vlakem začíná jeho dobrodružství. V městečku Kolomazi se setkává s Plechýnkou, se kterou zažívá své příhody a pozná i další nové přátele a robotíky v domácnosti. Mecháčkovi pomáhá v objevování tatínek Šroubek a maminka Matička. Kniha má celkem deset kapitol a má 98 stran.

Helena Vrecková už pracuje také na druhém díle, dokončen by měl být na začátku roku 2012.

MMF24

Příběhy robotíka Mecháčka Příběhy robotíka Mecháčka

Jen houšť a větší kapky…