Hlavní navigace

Přípravy WWDC v plném proudu. Výzdoba potvrdila premiéru iOS 8 a OS X 10.10

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už zítra v 19:00 našeho času odstartuje úvodní keynote vývojářské konference WWDC 14. Na ní jako vždy vystoupí šéf Applu a představí několik novinek, které se zdaleka netýkají jen vývojářů. 

The Verge mapuje výzdobu centra Moscone West, kde se každoročně akce Applu konají. V jejich galerii můžete spatřit upoutávku na iOS 8 i OS X 10.10. Apple tak aktualizuje oba své operační systémy, byť ten první přijde nejdřív coby betaverze.

U iOS 8 čekáme celkové vyladění po nepříliš dobře optimalizované sedmičce. Určitě se dočkáme vylepšené Siri, ale hlavní novinkou bude aplikace Healthbook sloužící k monitorování zdraví, měření sportovních aktivit apod. Desátá verze OS X 10 by po loňských menších novinkách mohla přinést nějaké razantnější změny. Možná plošší vzhled právě ve stylu iOS 7.

 

MMF24

Redaktoři MacRumors už zjišťovali, jak se OS X 10.10 bude jmenovat. Dle plakátů a zaregistrovaných názvů prý připadá v úvahu Yosemite, El Cap, Redwood, Mammoth, California, Diablo, Miramar, Redtail, Condor, Grizzly, Tiburon, Skyline, Shasta, Siera, Mojave, Sonoma, Ventura nebo Sequoia.

Apple údajně chystá novou platformu pro chytrou domácnost, hodinky iWatch, refresh iMaců a možná nové počítače postavené na architektuře ARM. Za den a pár hdin už budeme vědět, co byla pravda a co jen novinářské kachny.