Hlavní navigace

Pro Operu vzniklo 1000 doplňků a chystá se varianta pro Windows Phone

3. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco jste si už možná stáhli čerstvou Operu 24, případně vyzkoušeli nadcházející pětadvacátou řadu, máme pro vás další zprávu, jež s prohlížečem souvisí. Norové se pochlubili tím, že počet doplňků pro znovuzrozený produkt překročil hranici jednoho tisíce kousků. Teď můžete začít hloubat nad tím, jestli je to málo, nebo moc.

Oproti konkurenci to nezní jako velké číslo. Naštěstí má Opera výhodu v tom, že vychází z Chromia. Díky tomu lze pomocí jednoho doplňku instalovat doplňky určené původně pro Chrome. Hledejte je na adrese addons.opera.com/extensions. Druhé oznámení souvisí kupodivu též s platformou Windows Phone.

 

Nemožné se stává skutečností, Opera Mini dorazí na obrazovky smartphonů s dlaždicemi. Jen nevíme, kdy to bude. Na adrese www.opera.com/wpbeta se nicméně můžete přihlásit k betatestu. Beta je prý již dostupná, jen musíte mít štěstí, abyste byli přizváni k vyzkoušení.

Norský prohlížeč je dostupný jako výchozí volba na hloupých telefonech od Microsoftu, takže jak se zdá, vztahy mezi firmami se pořádně utužují. Nabídne ale Opera Mini pro Windows Phone vlastní vykreslovací jádro, nebo půjde o nadstavbu pro Trident z Internet Exploreru? Snad se to brzy dozvíme.

Zdroj: Opera Software