Hlavní navigace

Pro ukládání míst bude třeba účet Here, od 24. dubna s účtem Nokia nepochodíte

21. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia v minulém týdnu vypustila své mapy Here pro iOS, kde zhruba rok chyběly. Chvíli předtím z hlasové navigace pro Android strhla nálepku beta. Aktuálně automobily Nokie brázdí české vozovky, kde fotí ulice. Rodina produktů Here tedy rozhodně není mrtvá, právě naopak. Pouze aplikace pro Windows Phone nebudou Nokií udržovány, bez nadvlády Microsoftu se chce finská firma zaměřit na klíčové trhy.

Ti z vás, kteří využívají právě dlaždicovou verzi (Here Maps jsou k dispozici pro Windows PhoneWindows 8), by měli věnovat pozornost následujícímu sdělení. Od 24. dubna přestane v aplikacích Here fungovat přihlášení k účtu Nokia. Firma stávající uživatele informuje e‑mailem. Jednalo se o záležitost kompatibility, která bude definitivně zaříznuta.

 

CS24

Místo účtu Nokia si musíte zaregistrovat účet Here, pokud chcete nadále využívat služeb jako ukládání oblíbených míst a kolekcí do cloudu. Finové vám umožní provést import míst ze starého účtu do nového. Za prvé se ujistěte, že používáte poslední verzi Here a v jedné z aplikací se prostě přihlaste pomocí nového účtu Here.

Můžete si jeden vytvořit, pokud zatím žádný nemáte. Po přihlášení budete dotázáni, zda si přejete importovat položky z účtu Nokia. Raději zdůrazňuji, že v aktuálních verzích Here se již k účtu Nokia nepřihlásíte, změna púroběhne na serveru, nikoli v aplikacích. Postup musíte stihnout do 24. dubna, posléze budou vaše oblíbená místa nenávratně smazána.