Hlavní navigace

Problémy v továrně na výrobu iPhone 5. Zpozdí se dodávky kvůli stávce?

7. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud máte zájem o nový iPhone 5 a nestihli jste si jej doposud koupit, možná budete muset čekat o něco déle, než by vám bylo milé. Je totiž klidně možné, že dodávky tohoto smartphonu se zbrzdí. Na vině jsou problémy se zaměstnanci v čínské továrně Foxconn, která iPhone 5 pro Apple vyrábí.

Foxconn zaměstnanci

Apple po dohodě s touto společností navrhl přísnější kontroly kvality dokončených telefonů, u některých se totiž objevují škrábance na hliníkovém těle. Foxconn se proto rozhodl zpřísnit kontroly, což se ale vůbec nelíbí zaměstnancům, kteří mají výrobu telefonů přímo na starosti. Místo dalšího proškolení se totiž dočkali jen přísnějších kontrol a větších postihů za svou práci. Když bylo k jejich stížnostem hluché i vedení společnosti, reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Frustrování zaměstnanci v několika případech fyzicky napadli kontrolory kvality a takřka čtyři tisíce zaměstnanců továrny začalo stávkovat. Což samozřejmě zastavilo výrobu iPhone 5.

MMF24

Jaká je aktuální situace se dá jen velmi těžko zjistit. Samotný Foxconn vydal prohlášení, že vše je v naprostém pořádku a výroba pokračuje podle plánu. Zda se mu ale dá věřit, je velmi pochybné. Továrna řeší problém se špatnými pracovními podmínkami zaměstnanců docela často. V žádné jiné společnost na světě není tolik pracovníků, kteří by svůj život ukončili sebevraždou.

Zdroj: Gizmodo