Hlavní navigace

Proč se Microsoft na E3 nevěnoval hraní na Windows? Umírá naděje poslední?

16. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dočkají se Windows lepší podpory hraní ze strany Microsoftu? O tom, že se firma bude kromě konzolí Xbox více soustředit na hry pro osobní počítače s Windows, se mluví celé měsíce, možná dokonce roky. Na začátku června Phil Spencer, vedoucí týmu kolem Xboxu, sám přiznal, že společnost by se měla a bude více soustředit na počítače.

Na výstavě E3 se nicméně točila výhradně kolem Xboxu. Proč se nevěnovala také Windows? Pro Polygon Spencer řekl, že si myslí, že v mnoha ohledech lze herní situaci kolem Windows ohodnotit jako zdravější než kdy jindy. Poukázal na velké značky jako League of Legends nebo World of Tanks. To ale neznamená, že se tyto hry hodí na E3, dodal.

 

Herní výstava v Los Angeles je podle něj zaměřená na konzole, proto Microsoft nemluvil o Windows nebo Windows Phone. Stejně však tvrdí, že hraní na obou zmíněných platformách je pro Redmondské klíčem k úspěchu. Naznačil, že vhodným místem k odhalení nových titulů pro Windows mohou být velké šampionáty ve hraní multiplayeru.

MMF24

Souhlasit s vysvětlením můžete, nebo naopak nemusíte. Zprávu pro hráče nicméně Microsoft na E3 do světa vyslal. Nezbývá než počkat, jestli firma na počítače opravdu bude klást větší důraz. Podobných řečí se vedlo spoustu a osobně zůstávám skeptikem, dokud neuvidíme pořádnou snahu.

Zdroj: Polygon