Hlavní navigace

Proč znát e‑mailovou adresu? Máme přece adresář v síti Google+

10. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Propojení Gmailu se sociálním písečkem Google+ postoupí na další úroveň. A vůbec ne nezajímavou, ba právě naopak. Už nebudeme muset řešit případy, kdy na někoho nemáme e‑mailovou adresu. Podobně jako byste před lety zašátrali po telefonním čísle ve Zlatých stránkách, Google vám dovolí využít své sociální sítě. Při psaní jména vám navrhne i takové kontakty, u kterých e‑mail sice přímo neznáte, zato jsou přítomni na Google+. Firma ale neodhalí konkrétní adresu.

Tu zjistíte, pokud vám daný člověk odpoví. Protistrana přirozeně adresu vaší schránky odhalí, když jí napíšete. Kdyby se vám napovídání vůbec nelíbilo, vyvážete se z něj v nastavení Gmailu. Zprávy respektují prioritní poštu. Do kategorie primární se zařadí e‑maily od lidí, které máte v kruzích. Pokud jste si je do kruhů nepřidali, pak se pošta objeví kategorii sociálních sítí. Pokud ovšem tuto kategorii máte aktivovanou.

 

Jestliže člověku, který není z vašich kruhů, neodpovíte, nebude s vámi smět navázat další konverzaci. Nemusíte se tedy bát zbytečného spamování, každý vám pošle maximálně jeden e‑mail. Když na něj odpovíte, může se konverzace rozjet, v opačném případě bude utlumena. Funkce bude dostupná uživatelům Gmailu a Google+ v nejbližších dnech. Není napovídání jmen fajn? Ponecháte si funkci zapnutou?

Gmail bude napovídat kontakty z Google+
Gmail bude napovídat kontakty z Google+ | Foto: Google

Zdroj: Official Gmail Blog