Hlavní navigace

Prodejní trhák: Windows 8 jsou nejprodávanějším softwarem na Amazonu

16. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předprodej Windows 8 sotva začal, z čerstvého produktu se nicméně stihl stát prodejní trhák. Populární internetový obchod Amazon budiž důkazem. Osmičky se dostaly do čela žebříčku v kategorii software. Cenově výhodný upgrade na Windows 8 Pro na uživatele evidentně udělal dojem. Papírové krabice se z obchodů k zákazníkům dostanou nejdříve 26. října, kdy bude prodej oficiálně zahájen, předprodej nicméně naznačuje silný zájem o revoluční operační systém. Na sedmém místě žebříčku nalezneme Windows 7.

Zbývá se zeptat, jaká asi bude poptávka po mnohem levnějším upgradu distribuovaném digitálně, když mají lidé takový zájem o Windows 8 v krabici. Stažení z internetu vás vyjde levněji a nebude od vás vyžadovat zvýšené nároky. Po stažení vám průvodce, který nejprve prověří kompatibilitu softwaru a hardwaru v počítači, nabídne buď okamžitou instalaci, nebo vám umožní snadno vytvořit instalační DVD či flash disk. Nemusíte proto být zrovna IT experti, abyste si se svou kopií Windows 8 poradili.

 

Ačkoli Osmičky představují zajímavou volbu pro uživatele, kteří z desktopu nevytáhnou paty, především se na ně musíme dívat jako na zcela nový produkt, jenž příliš nenavazuje na svého veleúspěšného předchůdce Windows 7. Letmé nahlédnutí do obchodu CZC.cz naznačuje, že zdejšímu žebříčku stále kralují Windows 7. Ani na Alza.cz není situace jiná.

Zdroj: Amazon via Neowin