Hlavní navigace

Prolimatech Samuel 17: malý, ale šikovný

24. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Prolimatech si vždy umí připravit produkt, který vás něčím zaujme. Jednak je to vždy adekvátní cenou, druhak pak ne úplně konvenčním provedením, které se snaží od konkurence odlišovat. Jiná není ani dnešní novinka, resp. nízkoprofilový procesorový chladič Samuel 17 (odkaz na Starý zákon, kdy David známým způsobem porazí Goliáše).

Rozměry pasivu jsou 92 × 45 × 82 mm, váha poté 410 g. Poniklovaná základna chladiče (mimochodem měděná) je spojena s hustým, hliníkovým žebrováním pomocí šestice 6mm heat-pipe trubiček, které se postarají o co nejrychlejší odvod tepla. Máte-li v plánu osazení nějakého výhřevnějšího procesoru, můžete podpořit chladící efekt užitím libovolného 120mm ventilátoru, který navíc díky konstrukci chladiče bude ovívat i komponenty na základní desce.

Kompatibilní je dnešní novinka snad se vším, co existuje na trhu a není nezdravě zastaralé. Za Intel zmiňme patice LGA 775/1156/1366, pro AMD pak AM2/AM2+/AM3. Prolimatech Samuel 17 by měl do obchodů dorazit koncem tohoto měsíce, doporučená koncová cena je €40 (v hrubém přepočtu okolo 1000 Kč).

Zdroj: vr-zone.com

Autor článku