Hlavní navigace

První malá aktualizace Windows Phone 7 se nevyhnula problémům

27. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft minulý týden uvolnil první aktualizaci systému Winows Phone 7. Měla systém připravit na blížící se velkou aktualizaci.

Jenže právě první aktualizace se s problémy potýkala. U telefonů Samsung způsobila v šestém bodě procesu restart a po následovném rebootování celkové zamrznutí systému. Některým uživatelům pomohlo následné aktivování továrního nastavení, někteří museli svůj mobilní telefon odnést do servisu. Po zjištění problému Microsoft aktualizaci pro „problémové“ telefony stáhl zpět a pracuje na opravě.

Dle statistik Microsoftu aktualizace proběhla bez jakýchkoliv potíží u 90 % smartphonů. Problémy u dalších 10 % způsobilo především špatné připojení k internetu nebo nedostatek úložného prostoru na disku počítače.

MMF24

Jak jsem již zmínil, aktualizace měla připravit systém na hlavní velkou aktualizaci, která přinese dlouho očekávanou možnost kopírovat/vložit či podporu CDMA sítí. Konkrétní datum uvolnění této aktualizace zatím nebylo stanoveno, některé zdroje však hovoří už o příštím měsíci.

Pokud vlastníte telefon s Windows Phone 7 a aktualizace na vašem smartphonu ještě neproběhla, stačí si nainstalovat nejnovější verzi programu Zune pro Windows nebo Windows Mobile Connector pro Mac OS, poté telefon připojit přes USB kabel a pokračovat dle pokynů. Podrobné informace, jak správně aktualizovat telefon s OS Windows Phone 7 naleznete na stránkách Microsoftu.