Hlavní navigace

První obrázky pěkného poštovního klienta a kalendáře z Windows 10

5. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Podle The Verge poštovní klient převzal některé funkce z Outlooku pro iOS a Android. Týká se to hlavně gest do stran, přičemž jedno ve výchozím stavu maže zprávy. Gesta si nastavíte podle potřeby. Klient podporuje více účtů, včetně Gmailu nebo Exchange. Pravý panel vyplníte vlastní obrázkem, aby prostředí aplikace nevypadalo tak prázdně.

Snímek zmizí, když vyberete zprávu. Aplikace se zatím stále nazývá Mail (Pošta), ale měla by být přejmenována na Outlook. U kalendáře bych hlavně zdůraznil, že zatímco Osmičky nepodporují Google, tak Desítky ano. Zatímco Kalendář stojí samostatně, v Mailu najdete tlačítko ke spuštění aplikace.

Původní článek:

Dotykového duchovního nástupce balíku Windows Essentials ve Windows 8/8.1 bohužel Microsoft příliš nerozvíjel. Pro Windows 10 chystá aplikace úplně nové a díky uživateli @rlinev si máte možnost prohlédnout první rané verze e-mailového klienta a kalendáře. Pokud vám na pohled něco připomínají, je to tak správně.

 

Např. kalendář nám Microsoft letmo ukázal ve verzi pro smartphony. Od Osmiček ušla společnost kus cesty a už se nesnaží o skryté nabídky, všechny důležité prvky jsou hned viditelné. Ovládání obstará horní nástrojová lišta, případně postranní panel. První dojem je dobrý, aplikace vypadají pěkně a ne stroze jako ve Windows 8.

MMF24

Ani jim se nevyhnulo tzv. hamburgerové tlačítko. První dojmy autor shrnuje pozitivně v tom, že aplikace běhají opravdu rychle. Osobně se zatím těším, jsem příjemně překvapen. Obrázky pochází ze sestavení 10051. Je v něm k nalezení také nová aplikace, jež se nazývá Microsoft Family. Půjde o správce dětských účtů, nebo něco úplně jiného?

Zdroj: @rlinev via Microsoft News